Det var så här det började…

Soul Train Stockholm startade 2010 på Nalen.

Syftet var att ge alla som inte kände sig välkomna på Stureplans nattklubbar ett eget forum. Då musiken som Soul Train står för till stor del är ursprunget till all musik som görs idag, kändes det rätt att både ge musiken ett forum och skapa en klubb för de som från början byggde klubblivet i Stockholm. Men också för alla de yngre som älskar den klassiska dansmusiken.

Allt började dock långt tidigare än så…

Våra DJ:s och grundare, René Disteli Hedemyr och Anders Müller, började spela skivor när discon föddes runt 1973-74, då som väldigt unga tonåringar på Stockholms ungdomsgårdar och skolfester.

Sensommaren 1978 körde två VW-bubblor upp på Sturegatan 10-12 och ur klev René och Anders ur varsin bil. De kände igen varandra från den ikoniska skivbutiken Wolfies på Gamla Brogatan.

– Jag börjar här ikväll, sa René och pekade på skylten där det stod Tramps.

– Jag börjar här, sa Anders och pekade på Phonograph-skylten, vägg i vägg.

Från den dagen har dom varit vänner och delat musikintresset och känslan för att ha ett fullt dansgolv.

1980 skapade de tillsammans med initiativtagaren Sergio Sartori klubben Garage, som blev något helt nytt i Stockholms nattklubbsliv.

I december 2009 ringde Anders upp René och ville diskutera en idé, ur den diskussionen föddes konceptet Soul Train och den 27:e Mars 2010 hade Soul Train premiär på Nalen. Då som ett nattklubbsevent där man betalade entré.

Jejja Scipio, som ni möter i dörren, har varit med sedan starten 2010, och är sedan dess ansiktet som välkomnar dig i entrén på Soul Train After Work.

Jejja har välkomnat gäster sedan 25 år tillbaka på klubbar som Daily News Café, Biblos, Victoria, Studion, Melody, Jump In och många fler. Hon är den klubbvärd som känner flest gäster från tiden då det begav sig, och har alltid ett leende över till alla.

Efter 10 utsålda event på Nalen gick Soul Train vidare, och 2011 uppfann vi AW-konceptet med tidig dans.

Premiären på Hasselbacken 2011 drog 1500 personer som var dansade överallt i trädgården ochi baren.

2012 flyttade Soul Train in på Café Opera, och har sedan dess byggt modern klubbhistoria.

Varje fredag skapar vi sann dansglädje, och blandar en egen musikalisk cocktail av hits, egna favoriter och udda låtar med en enda gemensam nämnare: DANS!

Allt för att skapa en underbar stämning på ett fullt dansgolv.

I september 2016 har fenomenet Soul Train genomfört över 200 event, gjort 8 utsålda Soul Train Cruise med Birka och har över 24.000 följare på Facebook.

René Disteli Hedemyr
René Disteli HedemyrDJ & Grundare
René började sin bana som DJ 1973 på ungdomsgårdar i västerort och två år senare, 1975, fick René sin chans att ta sig in som DJ i klubblivet i city via klubben Fasching.

René har därefter spelat på klubbar som Tramps, Daily News Café, Patricia, Bat Club mm. och 1986 startade han tillsammans med bl.a. Denniz Pop och StoneBridge DJ-kollektivet SweMix, som anses var grunden till det Svenska musikundret.

René var även först att överge den föråldrade vinylen för nya tekniker, och han har alltid varit en ledande person för utvecklandet av DJ-yrket mot nya höjder med sin otroliga förmåga för mixning.

Under åren som gått har René spelat på mängder av klubbar tills han 1997 valde att gå vidare mot nya utmaningar inom grafik/filmproduktion och driver idag Nordens mest innovativa varumärkesstudio: Twenty.se

Anders Müller
Anders MüllerDJ & Grundare
Anders började i mitten av 70-talet som DJ på ungdomsgårdar i södra Stockholm och 1976 fick han chansen att spela som uppvärmare åt legenden Sydney på klassiska Big Brother.

Anders spelade därefter på klubbarna Chic och Evergreens innan han gav sig in i reklambranschen, som han växt upp i. Anders marknadsföringskampanjer och eventidéer kom då väl till pass när klubben Garage skulle marknadsföras och klubben blev en succé som fortfarande är mytomspunnen och beskrivs som helt unikt.

1989 startade Anders en av Sveriges första Eventbyråer, och har sedan dess producerat över 3000 evenemang för företag och publik och vunnit Årets Byrå inom Event.

Anders driver idag Café Opera Live, som är innehållsproducenter för scen och möten.

DJ – Soul Train Örebro

Snart meddelar vi vem som blir DJ på Soul Train Örebro